Gümüş nasıl parlatılır,sorusunu haliyle gümüşü olanlar sorar. İçinde gümüş olan her şeyde bir zamandan sonra kararmalar oluşur. Bunun sebebi gümüşün içinde olan kükürtden kaynaklanmaktadır. Belirli zaman aralıklarında gümüş ürünlerinin bakımının yapılması önerilmektedir. Ne yazik ki, bakımsız olan gümüşler yakında sararmaya başlar. Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak gümüşünüzü etkili bir şekilde parlatabilirsiniz.
Kabartma tozu ile nasıl parlatılır?
Kullanacağımız malzemeler; Soda, su, kap, yumuşak bir diş fırçası ve kumaş.
YAPILIŞI:
Kabartma tozunu su ile bir kapta karıştırın. Yoğun bir bulamaç haline gelmesin. Yaptığınız karışımı bir diş fırçası yardımıyla gümüş ürünlerine sürün. Son olarak sudan geçirin ve ardından kurulayın.
Diş macunu ile nasıl parlatılır?
Kullanacağımız malzemeler; Diş macunu, yumuşak bir diş fırçası veya sünger. kumaş.
YAPILIŞI:
Diş macununu gümüş ürünlere sürün. Ardından elinizle ovalayın. Sonrasında bir diş fırçası veya sünger yardımıyla cilalayın. Bunu yaparken biraz su kullanabilirsiniz. Son olarak macunu durulayın ve gümüşü silin.
Gümüş tuzla nasıl parlatılır?
Kullanacağımız malzemeler; Alüminyum tava, su 1 veya 2 yemek kaşığı tuz, kumaş
YAPILIŞI:
Alüminyum tavanın yaklaşık olarak 3’te biri veya daha fazlasını suyla doldurun. Suyu kaynatın ve içindeki tuzun çözülmesini bekleyin. Kirlilik çoksa, fazladan tuz atabilirsiniz.
Gümüşü birkaç saniyelik çözeltiye batırın. İsterseniz daha fazla tutabilirsiniz fakat bu süre 2 dakikayı geçmesin. Ardından gümüşü çıkarın ve durulayın. Son olarak da bir bez yardımıyla silin.
Kabartma tozu ve alüminyum folyo ile nasıl gümüş temizlenir?
Kullanacağımız malzemeler; Tencere ( ikinci yöntem için başka bir tane kap). 2 veya 3 litre su, alüminyum folyo, 1 bardak maden suyu, kumaş.
YAPILIŞI:
1. Yöntem: Tencereyi suyla doldurun. Yüksek sıcaklığa koyun ve buruşuk halde folyoyu atın. Su kaynadığında, maden suyu dökün.
Gümüşü folyo ile temas edecek şekilde tencerenin içine yerleştirin. Gümüşün kirliliğine bağlı olarak temizlik birkaç saniyeden 2-3 dakikaya kadar uzayabilir. Temizlenen ürünü bez yardımıyla silin.
2. Yöntem: Isıya dayanıklı bir kabın içini folyo ile kaplayın. Kaynar su dökün ve ardından maden suyu ekleyin.
Gümüşü içine yerleştirin ve kir gidene kadar içinde tutun. Gerekirse ürünü folyoya farklı noktalardan değecek şekilde yerleştirin. Son olarak bir bez yardımıyla silin.
Gümüş takılar nasıl temizlenmelidir?
- Safi, akuamarin ve zümrüt taşları aşırı yoğun olan değerli taşlardır. İstediğiniz yöntemi seçebilirsiniz , onlara zararı dokunmaz. Ama temkinli olmakta fayda var.
- Aytaşı, opal, aytaşı ve malakit çok fazla yoğun değildir. Bu nedenle aşındırıcı maddeler üzerlerinde çizikler yarabilir. Sonuç olarak onları temizlemek için hafif deterjanlar veyahut banyolar seçebilirsiniz.
- Yakut, lal ve topaz sıcaklığı yüksek olan suda temizlenemez. Aşırı sıcaklık yüzünden renkleri değişebilir.
- İnci, kehribar, fildişi veya mercan içeren ürünlerin temizlikleri için uzmanlara verin. Bunlar asitlere, alkalilere veya herhangi bir çözücüye karşı çok hassastırlar.
Evde kararmış olan gümüş nasıl temizlenmelidir?
Bunun gibi ürünleri temizlerken, eşsiz üst tabakaya zarar vermemek için hassas ve çok dikkatli olun. Sabun ve maden suyu karışımı size yardımcı olacaktır. Gümüşü 20 veya 30 dakika süresince su içinde bekletin.
Veya farklı bir verimli yol. Birkaç tane patates soyun. Bir kaseye su doldurun ve aynı şekilde içine eklentilerinizi koyun. Yaklaşık 3-4 saat sonrasında gümüşü çıkarın ve su ile yıkayın. Eğer hala karanlık katman çıkmamışsa, bir lastik silgi yardımıyla silin.
Peki, gümüşün kararmaması için ne yapılmalıdır?
Gümüşü korumak için şu basit adımları deneyin:
- Islak olan gümüşü en kısa süre içinde kurulayın.
- Banyodan ve kozmetik ürün uygulamadan hemen önce bilezikleri ve yüzükleri çıkarın.
- Ürünleri birbirlerine değmeyecek şekilde karanlık ve kuru bir yerde saklayın.